Dahili Bağlantı Oluştururken Sık Yapılan Hatalar

Dahili Bağlantı Oluşturma SEO fırsatları açısından mükemmel fırsatların yer aldığı bir alandır.Dahili Bağlantı Oluşturma sayesinde siteniz içerisine bir trafik çekebilir aynı zamanda bu trafikle beraber kullanıcıya istediği bilgileri detaylı bir şekilde istediği farklı bir site üzerinden sizin sitenize bağlanıp bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz Ancak genellikle burada çalışmalarınıza zarar veren bir takım adımlar mevcuttur. Çalışmalarınıza zarar veren hataların neler olduğunu ve bunları nasıl düzelteceğinizi öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edebilirsiniz. Site incelemesini ve denetimini sağlayarak yapılmış olan analizler neticesinde saptanmış olan bu dahili link oluşturma hataları sitenizde olup biteni anlama konusunda size yardımcı olacaktır. Burada yer alan verileri inceledikten sonra potansiyel problemleri kolay ve hızlı bir biçimde çözebileceksiniz. Problemler sıralamayı etkileme durumlarına göre ele alınmışlardır. Size kazandıracağı avantajlar ise problemi çözmeniz durumunda elde edeceğiniz kazanımları göstermektedir.

Dahili Link Oluşturmak SEO İçin Neden Önemli

Backlinkler önemli bir sıralama faktörüdür. Bir sayfa dış kısımdan kendi içerisine gelen bir linke sahip olması durumunda otoritesi artmakta ve Google onu daha iyi bir sıralama ile ödüllendirmektedir. Dahili linkler hak ettikleri değeri pek görmemektedirler. Sitenin iyi olabilmesi için bunlara ihtiyaç vardır. Linkleri ve Dahili bağlantı oluşturma kısmını anlayabilmek için öncelikle birkaç terim hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Bu bilgilere sahip olduğunuz zaman burada yapılan analizleri çok daha iyi anlamış olacaksınız. PageRank, Google tarafından geliştirilmiş ilk sıralama algoritmasıdır. Bir linkin önemini ve otoritesini belirlemektedir. Basit bir şekilde ifade etmek gerekirse, önemli sayfalardan elde edilen linkler sayfanın otoritesine katkı sağlamaktadır. Düşük kaliteli adreslerden alınanlar ise sayfanın kalitesini düşürmektedir. Link kaynağı, dahili link ile bir sayfanın SEO değerini bir başka sayfaya aktarmak anlamına gelmektedir.7

Bozuk Dahili Linkler

Linklerle ilgili karşılaşılabilecek en büyük sıkıntı onların çalışmamasıdır Bu çalışma içerisinde bir sıkıntı çıktığı taktirde kullanıcı sitenize pek fazla bir değer vermeyecektir siteniz içerisinde karşılaşacağı 1 tane kırık link bile kullanıcıyı sitenizden soğutmaya yetecek seviyededir bu yüzden dikkat etmemiz gereken unsurlardan biridir sebebine gelecek olursak. Bunun nedeni ise tamamiyle yanlış girilmiş URL veya linkin olmayan bir sayfaya çıkış yapmasıdır. Bozuk linkler site içerisinde link kaynağının aktarılmasını engellemektedir. Bu durum sıralamanızın olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Bozuk link sinyalleri Google’a sitenizin düşük kaliteli olduğunu göstermektedir yani sizi google’ın gözündede yetersiz bilgi ve içerik kaynağına sahip gösterecektir. Hedef kitle açısından ise sitenizi pek önemsemediğiniz sonucu ortaya çıkmaktadır bozuk linklerin kontrolü bile yapılmamış ve aynı zamanda kullanıcıya istediğini vermeyen bir link ve içerik normal olarak hedef kitleye böyle düşündürecektir ki siz olsanız sizde aynı düşünürdünüz. Ne olursa olsun sitelerde bozuk dahili linklerin sayısı çok az gibi gözükse bile sadece bir bozuk linkin bile tüm değerleri yerle bir edebileceğini unutmamalısınız.

Bozuk Harici Linkler

Harici linkler siteniz içerisinde yer alan içeriği ve değeri bir başka siteye taşıyan linklerdir. Bu linkler bozuksa kaynaklarınız boşa tüketiliyor demektir. Aynı dahili link çalışmasında yapıldığı gibi harici linkler sayfanızın hem Google hem hedef kitle açısından değersiz gözükmesine neden olabilecektir. Linklerin URL’lerini kontrol etmelisiniz. Diğer siteleri değiştirmeniz mümkün değildir ancak onların sitenizde yer alan linklerini düzeltmeyi düşünebilirsiniz. Link vermiş olduğunuz sayfa içerisinde hata ile geri dönüş oluyorsa site sahibi ile iletişim kurarak onun çalışmasını sağlamalı veya linki değiştirmelisiniz

Site İçi Fazla Link

Sitenizde fazlasıyla linkin olması sayfanın bir spam olarak gözükmesine sebep olabilecektir bu sizi yine Google’ın gözünde düşük seviyeye çekecektir . Bu durum doğrudan trafik değerlerinizi etkileyecektir. PageRank değeri linkler arasında dağılım gösterecektir. Sitenizde ne kadar fazla link varsa SEO değeri bir o kadar fazla dağılacak demektir. Siteniz için önemli olacak linkleri kullanmalısınız. Fazla link kullanmaya değil az ve kesin çalışır link kullannma yoluna odaklanmanız gerekmektedir. Bu durum siteniz içerisinde hitap ettiğiniz hedef kitleniz için olumlu gözükecek sayfaları öne çıkartma konusunda size yardımcı olacaktır.

Yönlendirme Zincirleri

Bir sayfadan diğerine yönlendirme yapmak oldukça faydalıdır. Ancak bazı durumlarda yanlış oluşmuş yönlendirmeler kullanıcı deneyimini ve site sıralamasını etkilemektedir. Oluşturduğunuz bir yönlendirme bir başka yönlendirmeye gidiyorsa buna zincirleme adı verilmektedir. Uzun zincirlemeler sitenizin yavaşlamasına ve botların aklının karışmasına neden olabilecektir. Doğrudan hedef sayfalara link vermek en doğru seçenektir. Fakat illa ki yönlendirme yapmanız gerekiyorsa bunu doğrudan son sayfaya yapmalısınız. Yönlendirme sorunlarının altında yatan nedenleri öğrenmeli ve onları çözümlendirmelisiniz. Genellikle yönlendirmeler dışarıya link verildiğinde problem olabilmektedir. Dahili yönlendirmelerde ise site taşınmaları sırasında problemler çıkabilmektedir.

Geçici Yönlendirmeler

Kullanıcılar tarafından 302 yönlendirmesi ile 301 yönlendirmesi arasında bir fark yoktur. Fakat arama botları için geçici yönlendirme yapmak demek eski ve yeni sayfanın indekste tutulması anlamına gelmektedir. 302 yönlendirmesinde ki sorunlardan bahsedecek olursak bunlar özel anlar için belirlenmiş geçici yönlendirmelerdir. Bir şekilde bunları kaldırmanın yollarını bulmalısınız. Eğer ki iyi bir sebepten ötürü geçici yönlendirmelere sahip değilseniz onları kalıcı yönlendirmelere dönüştürmelisiniz.

Kalıcı Yönlendirmeler

Kalıcı yönlendirmelerin adından anlaşılabileceği gibi en ama en son çözüm olarak görülebilecektir. Bunlar PageRank değerini orijinal sayfadan diğerine aktarabilmektedirler. Her bir yönlendirme durumu tarama bakiyesinden bir şeyler götürdüğünden dolayı arama botları sitenizde önemli sayfaları indekse eklemeden taramayı durdurabilecektir.

Sadece 1 Dahili Linke Sahip Sayfalar

Bir web sayfasının çok daha fazla dahili linke sahip olması demek kullanıcıların ve arama botlarının o kısmı daha kolay bulması anlamına gelecektir. PageRank dağılımı tarafından link alan her bir sayfanın ekstra değerli hatta mücevher olduğu unutulmamalıdır. Fazlasıyla önemli bir içeriğe sahip olan sayfalara ait linkleri sürekli kullanmalısınız. Dahili link yaratırken bağlantı kurulan sayfaların birbiriyle direkt olarak alakalı olmasına olabildiğince dikkat etmelisiniz. Tıklamadan Ötedeki Sayfalar Tarama derinliği sitenizin ana sayfasından diğer sayfalara gidiş yolunu geçişini belirten bir terimdir. Bir sayfaya ulaşmak için ne kadar fazla tıklama gerekiyorsa kullanıcılar ve tarayıcılar bu sayfaya ulaşma konusunda bir o kadar isteksiz olacaklardır. Önemli sayfalarınızı 3 tıklama mesafesine koymak bu nedenle SEO açısından sakıncalıdır. Dahili link yapınızı her daim gözden geçirmiş olmalı ve önemli içeriklerinizin bir veya iki tıklama ile erişilebilir olmasını sağlamalısınız. SEO ile alakalı sizlere yardımcı olacak çok daha iyi içeriklerim var. https://www.theadam.com.tr/hizmetlerimiz/seo/ Sayfasını ziyaret ederek incelemeye başlayabilirsin.Emin ol çok beğeneceksin ve sana çok şey katacak.
İlgili Yazılar
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Required fields are marked *